vineri, 24 mai 2013

Avem o tara frumoasa... pacat ca nu avem grija de ea :(


       Am avut ocazia in ultima perioada sa tot ies din Bucuresti si sa colind prin diverse parti ale tarii, unele mai aproape de casa altele la sute de km. Concluzia a fost una singura: avem o tara foarte frumoasa dar pacat ca nu stim sa avem grija de ea si sa o promovam.

1. Piatra Mare

         Prima iesire la munte pe anul asta a fost un week-end in Piatra Mare. Cu putina organizare am reusit sa ne mobilizam si sa ne strangem 9 oameni dornici de a fugi din aglomeratie si de a umbla teleleu prin munti. Multumim aici si lui Mytzi care desi nu fost el cel care a initiat plecare (ci eu:P) a acceptat invitatia apoi s-a pus pe treaba si ne-a ajutat in stabilirea traseului si organizarea turei (ca deh, e obisnuit sa faca asta).
         Revenim la subiect...
         Traseul a fost urmatorul: Dambul Morii-Canionul 7 Scari- Sirul Stancilor- Cabana Bun loc (cazare o noapte)-Vf Piatra Mica-Cabana Piatra Mare-Vf Piatra Mare-Cascada Tamina-Timisul de Sus.






Drumul pana la Canion este destul de lejer, de incalzire iar vremea frumoasa ne-a facut sa ne bucuram de venirea primaverii (mai ales ca brazii sunt mai verzi primavara:))-afirmatie pe care mi-o asum dar de misto-urile pe seama ei cred ca ma vor  bantui toata viata:P. Canionul l-am gasit asa cum il lasasem acum 2 ani cand am fost ultima oara pe acolo, la fel de carpit si cu scarile ruginite care se misca. Apreciez eforturile celor care au facut ca acest traseu sa fie inca practicabil dar, nu pot picepe de ce lasam asemenea locuri frumoase sa ramana in stadiul in care se gaseau si acum 50 de ani???

















  La iesirea din Canion am facut stanga pentru a urca spre Sirul Stancilor. Urcusul devine destul de abrupt si solicitant, cel putin pentru noi astia incepatori. Cand am ajuns la Sirul Stancilor am vazut pentru prima oara Brasovul in toata splendoarea lui, imagine ce am avut-o in fata pe parcursul intregului traseul ce a urmat. Si pe aici am urcat de ne ieseu ochisorii din cap si ne tot opream sa ne tragem sufletul, noroc cu privelistea ca ne mai distragea atentia. La cabana am ajuns dupa inca 2 ore de urcat si coborat prin padure, unde ne astepta o doamna batrana sa ne cazam. Ne-am panicat putin cand am ajuns si am vazut ca la cabana era un grup de copii destul de numeros si ne gandeam ca poate nu avem unde sa stam, desi facusem rezervare in prealabil.
Cabana Bunloc este foarte curata si foarte bine ingrijita, gazda este primitoare iar privelistea superba. Noaptea se vedea tot Brasovul lumitat.



       Ne-am strans cu totii in jurul focului pentru a ne pregati de mancare si a ne incalzi putin, apoi am tras un pui de somn serios ca dimineata ne astepta un traseu destul de lung. Paturile la cabana sunt foarte curate si colorate, avem fiecare cate 2 paturi, iar cabana parea o casuta de pitici :). Dimineata ne-am trezit si am pornit la drum, stiam ca va fii un traseu lung si predominat de urcare, calculasem noi ca ar trebui sa facem vreo 4 ore pana la cabana Piatra Mare, dar...surpriza... la al 2-lea indicator am constatat ca timpul se reducea cu o ora si.... asa am avut timp la cand am ajuns sus la cabana sa pierdem vremea tolaniti prin iarba:).




A urmat apoi varful Piatra Mare la 1844 m pe unde iar ne-am prostit o jumatate de ora incercand tot felul de poze cu stalpul, de parca era o mare vedeta.
                                                                                                                                                                                                                 Am coborat apoi pe traseu spre Timisul de Sus facand un popas si la Cascada Tamina. o alta locatie extrem de frumoasa si putin cunoscuta, sincer mie mi-a placut mai mult decat in Canionul 7 Scari.


 Accesul la ea se face pe un drum forestier care porneste din DN1 si pe care baietii nostri cei mai vioi, au alergat pana jos si apoi inca 8 km pe sosea (care trebuiau sa fie 3 conf spuselor lu Mytzi) pentru a aduce masinile din Dambul Morii unde le parcasem.
Ideea cu autostopul din pacate pt ei nu a functionat...probabil in cazul asta daca erau fete aveau mai mult succes.

A fost un week-end frumos si relaxant, experienta ce merita repetata.
Va urma...:P







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu