miercuri, 1 mai 2013

La catarat prin copaci pe langa Bucuresti

 
Daca tot a venit primavara, mai exact cred ca direct vara, iar eu nu mai am stare sa stau in casa m-am gandit ca ar cazul sa ma mobilizez putin si sa mai scriu din cand in cand si pe blog, vorba aia ca acum am ce sa scriu:P.
Mergand la o tura cu bicicletele prin Cernica, acum vreo luna, am trecut pe langa Aventura Park de acolo si am zis ca trebuie sa venim neaparat si aici. Si cum cel mai usor mod de a aduna lumea, pentru un sfarsit de saptamana in aer liber, este FACEBOOK-ul am creeat un eveniment in care anuntam marea ieseala. Ma rog, dupa o saptamana de amanare, am reusit sa ne organizam intr-un grup frumusel (vreo 18 persoane) si sa plecam.
Este un loc foarte frumos in care sa iti petreci timpul pentru ca iti ofera posibilitatea sa alegi intre mai multe activitati, care sa impace cam toate gusturile membrilor unui grup. Cei mai activi se pot catara prin copaci de nebuni, avand la dispozitie o serie de trasee cu grade diferite de dificultate iar cei mai linistiti se pot relaxa la un joc de carti si o bere rece sau un gratar gustos.

Vremea a fost de partea noastra, nici prea cald dar nici prea frig => perfecta pentru putin sport la inaltime, asa ca ne-am luat echipamentul pe noi(hamuri si manusi) si am pornit in "traseele prin copaci". Bineinteles inainte ni s-a facut un mic instructaj si ne-au fost prezentate alternativele pe care le aveam (gradul de dificultate al traseelor, locul din care trebuie sa incepem etc). 
Trebuie sa recunosc ca am fost putin sceptica in ceea ce priveste dificultatea traseelor din Aventura Park Cernica comparativ cu cele din Brasov unde am fost in 2011 , deoarece acesta este mai mic ca si suprafata si mai jos ca inaltime a traseelor, insa.... am fost surprinsa placut sa vad ca "jocurile" erau mult mai tehnice si mai diversificate decat cele din Brasov si mult mai bine intretinute. Traseul negru, cel mai dificil, mi s-a parut mai greu decat cel din Brasov, desi amplasat mai jos ,jocurile sunt mult mai libere(nu ai multe puncte fixe de sprijin lucru care ingreuneaza tinerea echilibrului). In Brasov traseul negru se impune prin inaltime care ajunge undeva la 20 de m, unde trebuie sa parcurgi cativa metru buni doar pe un cablu subtire, iar pana acolo ajungi urcandu-te pe o scarita(denumita scara speologului) care este prinsa doar de capatul de sus si lasata libera sa atarne. Scarita respectiva are o latime de aproximativ 10 cm in care nu iti incape decat o mana sau un picior si se misca ca un leagan atunci cand te atingi de ea.


 Traseul negru Brasov
Traseul negru Brasov
Traseu negru Cernica
Traseu negru Cernica

Trebuie sa multumesc si pentru gratarul pe care l-au pregatit ceilalti prieteni ce nu s-au catarat cu noi:)! Micii au fost excelent de "bine facuti", iar salata delicioasa.
Un pranz perfect pentru a ne da energie sa continuam catararea:)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu